Program Aktywnych Społeczności

 

Wszyscy Święci na blokowiskach
Czy znają swoich sąsiadów? Albo czy mają potrzebę bliskości z człowie­kiem zza ściany? Jego łóżko znajduje się 30 centymetrów od ich łóżka. Czy to wiedzą?

Żółtodzioby ocalić od zapomnienia
Dotychczas za bramę podwórka przy ulicy Warszawskiej 5 mało kto za-glądał. A potem nagle zajrzał ‒ upcykling. Przedwojenna kamienica z czerwonej cegły wyglądała na opuszczoną i za­pomnianą. No dobrze, czasem zaglądali tu pasjonaci historii lub miłośnicy trunków z procentami. Do lata 2012 roku.

 
maj
25 '18

Substancje zagęszczające w żywności

Karolina Jarosz

Karolina Jarosz

Białko ziemniaczane nazywane jest wysokowartościowym komponentem  pokarmu dla zwierząt hodowlanych. Charakteryzuje się dużą strawnością oraz procentową ilością białka, czystego białka. Białko ziemniaczane powstaje z soku komórkowego ziemniaka ,a dzieje się to przez takie procesy jak termiczno-kwasową koagulację, odwodnienie i suszenie.

Na rynku powstało naprawdę sporo firm, które parają się wytwarzaniem oraz przetwarzaniem produktów skrobiowych oraz jej pochodnych. Oprócz białka ziemniaczanego, produkuje się również tego typu produkty jak substancje żelujące - substancje nadające środkom spożywczym konsystencję przez tworzenie żelu, zagęstniki spożywcze czyli substancje poprawiające lepkość środka spożywczego oraz klajstry (klej skrobiowy) czyli kleje ,które są mieszaniną mąki pszennej lub żytniej z gorącą wodą.

Jeśli zdecydujemy się na skorzystanie z oferty firm zajmujących się dostawą i produkcją towarów ze skrobi oraz jej pochodnych (skrobia ziemniaczana, skrobia modyfikowana), dobrze jest wcześniej zrewidować czy na stronie danej poczytamy o tym, że będzie to np. przedsiębiorstwo o dużej tradycji i bogatej historii, która dąży do bycia pionierem na rynku wyrobów skrobiowych, ale również i do bycia wiarygodnym u dostawców i klientów - spełniając ich oczekiwania, móc oferować najwyższą jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.

Standardowa działalność podstawowa tego typu firm obejmuje produkcję skrobi modyfikowanych i preparatów skrobiowych oraz , produkcję skrobi ziemniaczanej i białka ziemniaczanego, zbyt na rynku wewnętrznym i eksport w powyższym zakresie kontraktację i skup ziemniaków przemysłowych.

Odpowiedzialna firma powinna zostać zapisana do rejestru podmiotów nadzorowanych przez nadzór sanitarny i weterynaryjny oraz powinna zdobyć różnorodne pozwolenia i certyfikaty czy zatwierdzenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie produkcji i sprzedaży skrobi ziemniaczanej i skrobi modyfikowanych, a także na przykład Powiatowego Lekarza Weterynarii, który nadzoruje produkcję białka ziemniaczanego.

Warto sprawdzić to, czy dana firma stale rozwija i unowocześnia technologię produkcji oraz metody nadzoru i kontroli jakości dostosowując się do coraz to nowszych wymagań stawianych przez przepisy UE, jak i do różnicującego się zapotrzebowania klientów.

Firma PPZ Niechlów przeszło 60 lat prowadzi skup ziemniaków i przetwórstwe, ich na zagęstniki spożywcze i substancje zagęszczające.  Aby dowiedzieć się więcej sprawdź stronę www.

różne
biznes
przemysł

frazy kluczowe: różne, biznes, przemysł


Komentarze internautów

Twoja opinia na ten temat jest dla nas bardzo ważna. Podziel się ze mną swoją opinią w tym temacie.

Twój pseudonim:

Twoja opinia:
 

Warto zobaczyć

Biznes, Różne, Polityka, Informacje, zegarki, Dom, Hobby

Piszą na tym blogu

Waldemar Mazur, Honorata Kmita, Karolina Jarosz

Archiwum

Październik 2018, Lipiec 2018, Maj 2018, Styczeń 2018, Październik 2017, Sierpień 2017, Maj 2017, Listopad 2017, Lipiec 2017, Kwiecień 2017, Czerwiec 2016, Maj 2016, Październik 2015, Październik 2014, Marzec 2014, Maj 2014, Kwiecień 2014